Túl sok erőforrást emészt fel a folyamatos toborzás?

Nagy a fluktuáció, de nem tudod, hogyan kezeld?

Elkötelezett munkavállalókra vágysz?

Nem tudsz milliókat költeni a HR-re?

Üzleti problémákat okoz a munkaerőhiány?

Nincs szakember utánpótlásod?

Mérhető és optimalizált folyamatokat szeretnél, de nem tudod, hogyan alakítsd ki?

Erősítenéd online jelenlétedet, de nem akarsz milliókat költeni marketing kampányokra?

 

Miben tudok neked segíteni?

Hatékony álláshirdetés írása

Új munkatársat kellene felvenned, de nincs elég jelentkező?

Bízd rám álláshirdetéseid szövegezését és nem lesz többet gondod a toborzással!

Érdekel? Kattints!

Karrieroldali cégbemutató írása

Nem tudod, hogyan tűnj ki a versenytársaid közül? 

Garantáltan egyedi cégbemutatót írok neked, amellyel felkeltheted a potenciális jelöltek érdeklődését!

Kattints és tudj meg többet!

Facebook toborzási kampányok

Gyorsan és olcsón szeretnél elérni releváns jelölteket?

Próbáld ki Facebook toborzási szolgáltatásomat és nem lesz több álmatlan éjszakád a toborzási gondok miatt!

Kattints ide!

Onboarding folyamat kialakítása

A nehezen felvett új kollégák 1 éven belül elhagyják a céget?

Tegyük rendbe a beillesztési folyamataidat és takaríts meg milliókat!

Érdekel? 

Másra van szükséged?

Ha karrieroldal elkészítésére, rendezvények szervezésére, szervezeti kultúraelemzésre, TÉR bevezetésére, elégedettség-mérésre, a kilépések támogatására vagy más HR szolgáltatásra van szükséged, akkor is keress bizalommal!

Célom, hogy hatékonnyá és pénztárcabaráttá tegyem a hazai KKV-k toborzási, kiválasztási és onboarding folyamatait. Az elkötelezett, szervezeti célokkal azonosulni tudó munkavállaló jobb teljesítményre képes, így Neked is tenned kell azért, hogy vonzó és a munkavállalóit megtartani képes munkahely legyen a Te céged is. Segítségemmel sikeres, egyedi és garantáltan működőképes HR folyamataid lesznek, így nem jelent többé gondot a toborzás és a munkavállalók megtartása.

Kovács Kata

BrandMA Employer Branding

Hogyan dolgozom?

Integrált és személyreszabott megoldások

Szolgáltatásaimat minden esetben maximálisan a megrendelő szervezet igényeire szabom. Nem egy újrahasznosított, sablonos valamit fogsz kapni, hanem a céges folyamataidba beépíthető, egyedi és működőképes szolgáltatást.

Költséghatékony munkavégzés, megfizethető árak

Egy KKV vezetőjeként neked sem áll rendelkezésedre akkora költségkeret a HR-re, mint a multiknak, a munkaerőért viszont versenybe kell szállnod? 

Semmi gond! Szolgáltatásaimat megfizethető áron veheted igénybe, segítségükkel pedig akár milliókat is megspórolhatsz! 

Akár már 1 héten belüli teljesítés

A gyorsaság az üzleti világban nagyon fontos. Az igénybevett szolgáltatástól függően akár már 1 héten belül megkapod azt, így nem kell hónapokat várnod, hogy elkészüljön az álláshirdetésed vagy a toborzási kampányod.

Munkámra garanciát vállalok

Vállalkozóként én sem szívesen veszek igénybe garancia nélküli szolgálatást, ezért mindenre javítási garanciát vállalok. Számomra a legfontosabb, hogy ügyfélként azt kapd, ami megfelel az igényeidnek.

Mit mondanak rólam azok, akiknek már segítettem?

Kata az álláshirdetéseink megírásában és célcsoportra szabásában segített nekünk, valamint a kiválasztási folyamatot személyes jelenlétével is támogatta. Az új kolléga felvételéhez onboarding tervet készített számunkra, illetve a távozó kolléga exit interjújára is felkészített minket. Gyorsan és precízen dolgozik, nagyon figyel az igényeinkre. A felmerülő kérdésekre készséggel és rövid időn belül válaszol. Öröm vele dolgozni! 

Név megy itt

Hogyan épülnek fel a szolgáltatásaim?

Üzleti igényeknek és céloknak megfelelő szolgálatás

Semmilyen HR tevékenységet nem lehet sikeresen megvalósítani, ha nincs összhangban az üzleti célokkal és a szervezeti igényekkel. Ezért első lépésként minden esetben először ezeket fogom Veled egyeztetni, hogy valóban működő és sikeres szolgáltatást kapj.

Saját és versenykörnyezet részletes elemzése

Az okok és a lehetőségek feltárása nélkül nem fognak működni a szolgáltatásaim. Alapos és szerteágazó elemzéseket végzek a munkatársak bevonásával, nem csak egy sablonos kérdőívet küldök ki a cégvezetőnek.

Elemzem a versenytársakat és benchmarking-ot is készítek, hogy valóban egyedi és megkülönböztethető legyen a céged!

Célcsoport igényeinek feltárása, megértése

Mindegy, hogy toborzásról, munkáltatói márka építésérőől vagy az onboarding folyamat megtervezéséről van szó, mindig van egy célcsoport, akinek szólnak az üzeneket. Így szolgáltatásomnak minden esetben része, hogy megértsem a célcsoport igényeit és motivációit. 

Az eredmények nyomonkövetése, a megtérülés biztosítása

A megtérülés minden szolgáltatásnál kulcskérdés az ügyfélnek. Így az eredményeket és a befektetett összeg megtérülését folyamatosan nyomon követem. Szükség esetén javítom a folyamatokat, mert számomra az ügyfelek elégedettsége a legfontosabb.

Miért válassz engem?

tapasztalat toborzásban, kiválasztásban, onboardingban

Tanácsadói projekt

kutatás elkészítése

HR diploma és marketing tanulmányok

Emberi erőforrások alapszakot, valamint vezetés és szervezés mesterképzést végeztem. Az employer brandinggel 2016-ban kezdtem el foglalkozni, a diplomamunkám témája is ez volt. Emellett egy online markeitng szakértői képzést is elvégeztem.

Tréneri és vezetői tapasztalat

2017 óta tartok csapatépítő tréningeket és vezetői, szervezetfejlesztési workshopokat. Tudom, hogy hogyan lehet felkészíteni a vezetőket az onboardingra, vagy épp egy exit interjúra.

1,5 évig voltam egy egyesület vezetője, így tudom, milyen nehézségekkel kell megküzdened. 

 

Vállalkozói szemlélet

Vállalkozóként én is kétszer megnézem, hogy mikor és mire költök, kivel dolgozom együtt. Éppen ezért nem erőltetek rád semmit, amire nincs szükséged. Egyedi igényeknek megfelelő szolgáltatásaimra garanciát is vállalok. 

Y és Z generációk alapos ismerete

Az életkoromból adódóan nem rendelkezem több évtizedes tapasztalattal, azonban a fiatalabb generációk szokásait és igényeit jól ismerem.

Neked pedig pont erre van szükséged, mert meg kell küzdened a munkaerőért és meg kell tudnod tartani a fiatal munkavállalókat is. Ehhez azonban tudnod kell, mi fontos számukra.