Onboarding folyamat megtervezése

Az új munkavállalóid 1 éven belül elhagyják a céget? 

Nem tudod, hogyan teheted elkötelezettebbé az új kollégákat?

Nincs startégiailag átgondolt beillesztési folyamat a cégednél? 

 

Ne veszítsd el a nehezen megszerzett munkaerőt! Spórolj milliókat, vedd igénybe onboarding folyamat tervezési szolgáltatásomat most!

Miről van szó?Ide vele!

Társ a beillesztésben

 

HR végzettséggel, onboarding folyamat optimalizálási tapasztalattal és a munkavállalói igények széleskörű ismeretével rendelkezem. Tudom, hogyan lehet a Te beillesztési folyamatod is sikeres. 

Miért bízd rám onboarding folyamatod kialakítását, optimalizálását? 

Egyedi igényekre szabott

A cég és az iparág sajátosságainak megfelelő folyamatot alakítok ki. Fontos, hogy építsünk a szervezet erősségeire, a jelenlegi munkavállalók tudására. A beillesztési folyamatnak összhangban kell lennie a szervezet céljaival, küldetésével, így stratégiai alapokon tervezem meg a folyamatot.

 

Komplex megoldás

A beillesztési folyamat sohasem kezelhető önmagában, mert szoros kapcsolatban áll a toborzás – kiválasztássaé és a megtartással is. A folyamatokat minden esetben úgy alakítom ki, hogy illeszkedjen a szervezet múködésébe. Nemcsak néhány ötletet adok az onboarding program kialakításához, hanem komplex megoldást nyújtok.

Megfizethető szolgáltatás

Évente akár több millió forint plusz költséget eredményezhet a magas fluktuáció a távozó munkatársak pótlása miatt. Tervezzük meg együtt onboarding programodat! Garantálom, hogy a ráfordított költségek rövid időn belül megtérülnek. 

 

Miért van szükséged egy stratégiai alapon létrehozott onboarding folyamatra? 

A munkavállalók már kevésbé lojálisak a céghez, így törekedned kell arra, hogy jól érezzék magukat a munkahelyükön. Ha nem alkalmazkodsz a megváltozott helyzethez, könnyen lemaradhatsz a versenyben. Hosszútávon a céged versenyképessége, profitabilitása látja kárát. A kilépő munkavállalók pótlása a milliós költségeket is elérheti, egy átgondolt onboarding programmal azonban csökkenthető a kilépők aránya és javítható a csapat teljesítménye. Egy sikeres onboarding program pedig a munkáltatói márkát is építi. Érdemes tehát befektetned a beillesztési folyamataid javításába! 

A távozó munkatársak bérének duplájába kerül a pótlásuk

%

Az új kollégák több, mint egyharmada 12 hónapon belül elhagyja a céget.

Hogyan fogom kialakítani az onboarding folyamatodat?

A cég és az iparág megismerése, elemzése

A folyamat első lépése az iparág és a cég működésének, sajátosságainak megismerése. Ennek keretében feltárom a szervezet erősségeit és megismerem a kulcsembereket, valamint a leggyakoribb munkaköröket.

A folyamat részletes megtervezése, előkészítése

Ezt követően részletesen megtervezem a beillesztési folyamatot. Könnyen követhető útmutatót adok ahhoz, hogy mikor kinek és mit kell tennie, hogy sikeres legyen a beillesztési folyamat.

 

A folyamatban résztvevő munkatársak felkészítése, képzése

A szolgáltatás részét képezi a mentorként vagy buddyként bevonható munkatársak kiválasztása és felkészítése, képzése is. Emellett a közvetlen vezetőket és munkatársakat is felkészítem a beillesztési folyamatra és az új munkatársak érkezésére.  

Az onboarding folyamat teszletése, javítása

Minden folyamat részét kell, hogy képezze a tesztelés. az érintettek visszajelzéseinek összegyűjtése és beépítése. Ezek alapján gondoskodom a folyamat javításáról, finomhangolásáról, hogy biztosan hatékony és sikeres legyen az új munkatársak beillesztése.  

Onboarding folyamat tervezése megfizethető áron

Céged méretétől az új belépők számától és az egyéni igényektől függően egyedi árajánlatot adok. 

Elérhetőség

1035 Budapest

+36 30 358 9258

hello@brandma.hu

Kérdésed van? Üzenj nekem!